loader image

Saç Ekimi

Saç Ekimi

Saç Ekimi Nedir
Saç ekimi, saç dökülmesi sorunu ya da saç kaybı yaşayan kişilerde seyrelme ve kellik sorununa doğal ve kalıcı bir çözüm yoludur. saç köklerinin daha yoğun bulunduğu bölgelerden, saç dökülmesi nedeniyle saçsız kalan bölgelere nakledilmesi işlemidir.
Saç kökünün artık aktif olmadığı, saçsızlığın oluştuğu alanlara sağlıklı saç köklerinin mikro cerrahi yöntemlerle nakledilmesi ve Saç ekimi, işlem yapılacak bölgelerin lokal anestezi yöntemiyle uyuşturulmasından sonra uygulanan küçük cerrahi bir işlemdir bu işleme saç ekimi adı verilmektedir.

Saç ekim teknikleri nelerdir ?

Saç Ekiminde FUT Tekniği

2000’li yılların başına kadar en çok tercih edilen ve uygulanan saç ekim yöntemi FUT tekniğidir. Daha sonra teknolojinin gelişmesi ve yeni yöntemlerin ortaya çıkması nedeni ile kullanım oranı azalmıştır. Bu teknik artık kullanılmıyor. Eski saç ekimi teknikleri arasında gerçekten terk edilen ve önerilmeyen bir tekniktir.Saç ekim yöntemleri arasında en eskilerinden biri olan FUT tekniğinde ekim için kullanılacak saç kökleri, iki kulak arasında kalan ense bölgesinden var olan deri tabakasıyla birlikte kesilerek çıkartılmaktadır.
3 santimetrekare deri tabakası tamamen kesilerek çıkartıldıktan sonra bölgede bulunan saç kökleri hemşireler tarafından alındıktan sonra uygulama yapılacak bölgeye nakledilmektedir. İşlem tamamlandıktan sonra kesilen bölge dikilmektedir. İyileşme süreci diğer yöntemlere göre daha uzun olan bu teknik sonunda kesilen bölgede dikiş izi kalmaktadır. Bu yöntemin artısı, saç köklerinin toplu halde kesilip alınmasından dolayı daha hızlı saç ekimi yapılmasıdır. Ancak iyileşme sürecinin uzun olması ve iz kalması nedeni ile artık kullanılmaz.

Saç Ekiminde FUE Tekniği

 

Son 15 yıldır, saç ekimi yöntemleri arasında en çok tercih edilen ve geliştirilen yöntem FUE Tekniği’dir. FUE Tekniği’nde ense bölgesinden saç kökleri teker teker toplanmaktadır. ve daha doğal saç ekimi sunuyor. Mikromotor cihazı ya da manuel punch yardımı ile çıkarılan saç kökleri soğuk bir ortamda, özel bir solüsyon ile bekletilmektedir. Saç ekimi yapılacak olan bölge operasyona hazırlandıktan sonra alınan saç kökleri bölgeye yerleştirilmektedir.FUE Tekniği ile saç kökleri teker teker yerleştirildiği için işlem süresi ekim yapılması gereken saç kökü sayısına bağlı olarak değişmektedir. Bu yöntemle işlem süresi uzuyor olsa da, iyileşme sürecinin daha hızlı gerçekleşmesi ve operasyon sonrası iz kalmaması, tercih edilme nedenleri arasında yer almaktadır.

Manuel Punch Saç Ekimi

 

Manuel Punch Saç Ekimi, aslında FUE tekniğinin bir çeşididir. Punch ise donör bölgeden saç köklerinin toplanmasını sağlayan aletin adıdır. Bu alet, elektrikli değildir. Saç köklerinin çevresinde küçük delikler açar ve saç köklerinin toplanmasını sağlar. Saç ekimi yöntemleri arasında özellikle FUE tekniğinin ilk dönemlerinde kullanılmıştır. Ancak daha sonra yerini Micromotor’a bırakmıştır. Micromotor Saç Ekimi de, tıpkı Manuel Punch Saç Ekimi gibi FUE Tekniği’nin bir çeşididir. Saç ekim yöntemleri arasında günümüzde en çok tercih edilmekte olan yöntemdir. Micromotor Punch elektronik bir alettir ve donör bölgeden, saç köklerinin daha hızlı bir şekilde toplanmasını sağlamaktadır. Böylece, saç ekimi daha hızlı bir şekilde gerçekleşmektedir. Saç kökleri deri içerisinde canlılığını koruyabilen ancak baş bölgesinden ayrıldıktan sonra hızla canlılığını yitirmekte olan köklerdir. Bu nedenle Micromotor Punch ile toplanan saç köklerinde canlı kalma yüzdesi daha fazladır. Bu durum da saç ekiminde başarı oranını arttırmaktadır.

DHI Saç Ekimi

 

Direct Hair Transplant (DHI) yöntemi, adından da anlaşılacağı üzere direkt saç ekimidir. Saç ekimi yöntemleri arasında en yenilerinden biridir. DHI yöntemi, FUE tekniği ile birlikte kullanılmaktadır. FUE yöntemi ile tek tek toplanan saç kökleri, DHI yöntemi ile ekilmektedir. Bu yöntemin FUE yönteminden farkı ise, özel kalemi sayesinde kanal açma ve saç ekiminin aynı anda yapılıyor olmasıdır. Bu da işlem süresini en kısa hale getirmekte ve başarı oranını arttırmaktadır. Bu yöntemin bir diğer avantajı ise yoğun ve sık ekimlere olanak sunmasıdır. Tamamen saç kaybının yaşandığı bölgelere uygulanmasını haricinde, saç sıklaştırma yöntemi olarak da kullanılmaktadır. Ancak saç kaybının tamamen yaşandığı kişilerde, eğer donör bölgede yeteri kadar saç kökü bulunmuyorsa, bu yöntemde uygulanma şansı bulunan daha yoğun ekim gerçekleşmeyecektir. Bu teknik sayesinde kanal açmadan ve en az kesi ile işlemi bitirmek mümkün oluyor. Böylece hem saç ekimi süresi kısalıyor hem de kişide oluşan yaraların izleri daha az belli oluyor.

Kadınlarda saç ekimi

Kadınlarda saç ekimi tedavisi, erkeklere uygulanan saç ekimi yöntemiyle temelde aynıdır. Ancak bazı farklılıklar vardır. Erkeklerde saç ekimi tedavisine başlamadan önce saçlar kazınır ve sonrasında işleme başlanır. Kadınlarda ise saç kazıma işlemi yapılmadan saç ekimi yapılabilir. Saç ekimi tedavisinde kesi ve dikiş uygulanmaz. Güvenilir bir yöntemdir. Başarılı sonuçlar elde edilir.
Kadınlarda erkek tipi saç dökülmesi tedavisi uygulanabilir. Uygulama öncesinde, saç ekimi kliniklerinde doktor tarafından ön muayene yapılarak saç ekimi tedavisine karar verilir.Saç ekimi uygulaması sonrasında tamamen sağlıklı saçlara kavuşmak bir yılı bulur. Bu süre içinde doktor kontrollerini aksatmamak, uyarıları dikkate almak ve saç bakımına özen göstermek gerekir.

Hangi saç ekimi daha iyi?
Saç ekiminden farklı birçok teknik bulunsa da en sık tercih edilenler DHI ve FUE yöntemidir. En iyi saç ekimi için tercih edilecek yöntem kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Safir FUE yöntemi genellikle sık tercih edilen bir yöntemdir. FUE tekniği geniş ekim alanlarında başarılı bir sonuç vermektedir. DHI yöntemi tıraşa gerek duymadan uygulanabilmektedir. FUE yönteminde ise tıraş edilmesi gerekmektedir.

Saç ekimi ömürlük mü?
Ekiler saçlar hastanın kendi kıl köklerinden toplanan sağlıklı ve aktif yapıya sahip olan greftlerdir. “Ekilen saç ömürlük mü?” sorusunun cevabı: evet, ekilen saçlar kalıcıdır. İşlemin başarı ile gerçekleşmesinde tedavi sonraki süreç de önemli bir etkendir.


Saç ekimi sonrası ilk yıkamada dikkat edilmesi gerekenler;
* İşlem yapıldıktan sonra doğal, paraben içermeyen bir şampuan kullanmaya dikkat edin
* Yenileyici özelliği olmayan şampuanlar kullanın
* Kafa derinizi yıkarken sert hareketlerden kaçının
* Kafa derisini masaj yapar gibi nazik hareketlerle yıkayın
* İlk yıkamada kaynar su kullanmayın, saçınızı ılık su ile yıkayın
* Su basıncı düşük olmalı ve doğrudan kafanıza gelmemeli
* İlk yıkamada banyo kapısını kitlemeyin ve acil bir durumda yardım alabileceğiniz biri varken duş alın.

Randevu Alın

Takipte Kalın

Bize Whatsapp'tan Ulaşın !
1
💬 Bize Ulaşın !
Merhaba !
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?